lauantai 16. marraskuuta 2013

Ajatuksia koulusta

school5
Mitä mieleesi tulee ensimmäisenä, kun mietit sanaa koulu? Veikkaan, että useimman ajatukset keskittyvät pelkkiin negatiivisiin asioihin. Sen sijaan, että muistaisimme kuinka vaikea matikan lasku meni oikein ensiyrittämällä  tai kuinka äidinkielenopettaja kehui loistavasta kirjoituksesta, muistamme yleensä epäonnistumiset. Muistamme sen kun kokeen arvosana oli puolet huonompi kuin muilla, muistamme sen kun opettaja sanoo olevansa pettynyt. Mitä hyötyä on istua tunneilla, jotka matelee hitaasti eteenpäin? Miksi pitää jättää lämmin peitto yksin nukkumaan keretäkseen kouluun? 
school10
En tiedä mikä koulukärpänen mua on purassu, mutta oon saanut langan päästä kiinni. Langan, joka on opettanut suhtautumaan kouluun positiivisemmin. Asummehan kuitenkin täällä Suomessa, missä koulu kuuluu jokaisen nuoren elämään ja vie suuren osan ajasta. Koulua käymme sen takia, että saamme mieluisan työn, johon jaksamme myös kuluttaa ison osan elämää. Ja miettikää, maailmasta löytyy myös niitä köyhiä lapsia, joiden suurin unelma olisi päästä kouluun. Miksi me, jotka sen mahdollisuuden olemme saaneet, ei osata arvostaa sitä? Minä, nyt lukiota toista vuotta opiskeleva, olen ottanut itseäni niskasta kiinni. Tätä jaksoa on kulunut reilu viikko ja olen ehtinyt lukea  kokonaan itsenäisesti opiskelemani psykologian kirjan ja tekemään osan siihen kuuluvista tehtävistä. Olen myös aloittanut kolmesta isommasta koulutyöstä yhtä ja tehnyt kaikki kotitehtävät! I'm so proud of myself! 
school12
Kuinka selvitä koulusta?

1. Huolehdi, että saat riittävästi unta! Tylsilläkin oppitunneilla jaksaa keskittyä paremmin, kun mieli on virkeä.
2. Vaikka koulu yrittäisikin hukuttaa tehtävillä, elä anna niitten pyörittää koko elämääsi!Vietä myös aikaa kavereiden ja perheen kanssa, katso elokuvia, lue kirjoja, kuuntele musiikkia, liiku... ja lue (ja kirjoita?) blogeja!
3. Kysy apua, sillä kysyvä ei tieltä eksy!
4. Aseta tavoitteita! 
5. Älä jätä tehtäviä viimetippaan! 
6. Jos rakastat järjestelmällisyyttä, käytä kalenteria ja tee listoja. Tätäkin postausta varten tein oman listan. :D
7. Hanki söpöjä koulutarvikkeita ja tee omannäköisiäsi (ja värikkäitä) muistiinpanoja.
8. Käy välitunneilla pihalla, juttele kavereille, naura ja kerää energiaa!
9. Ajattele positiivisesti, tee koulusta paikka jossa haluat olla!

Josko ensimmäisen kerran tuttu "ens jaksossa sitten" ois jääny pitemmäks aikaa päälle vai onko mun motivaatio yhtä katoavaa kuin aina aikasemminkin? Tässä kuitenkin kaikki, mistä halusin teille tänään kirjottaa. Tsemppiä kaikille opiskelijoille!

10 kommenttia:

 1. tanssitko vanhat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi! Haluan ottaa sit kuvan mun lempparibloggaajan kans jos vaan sulle sopii XD

   Poista
  2. Äää oot ihana kuka ootkaa <3 :') tottakai sopii!!!

   Poista
 2. Oli hieman tylsä la-ilta niin luin sitten sun joka vitun postauksen. Ei sillä, piristi mun iltaa ihan todella paljon ja nauroin aika paljon :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikää! :D Mulla oli kanssa ihan älyttömän tylsä la-ilta. :/ Niin ja tätä postausta kirjottaessa yritin etsiä oonko aiemmin kirjoittanut jotain kouluun liittyvää ja törmäilin siinä sitten vanhoihin postauksiini. Siinä hetken naureskelin ja lohduttelin itseäni, että ei niitä kukaan enää jaksa lukea.. sitten tällänen kommentti. :D:D:D:D

   Poista
 3. Oi, olipas ihana lukee, että joku muukin osaa ajatella positiivisesti koulun suhteen.
  Viitaten tohon sun " maailmasta löytyy myös niitä köyhiä lapsia, joiden suurin unelma olisi päästä kouluun" kohtaan. Oon siitä ihan täysin samaa, mieltä! Ei sitä koskaan tuu ajateltua, mutta meillä on ihan täydellinen mahdollisuus opiskella ja saavuttaa sitä kautta unelmia, niin miks jätettäisiin se käyttämättä. No, jokaisen oma valinta!:)
  Hyvin kirjoitettu ja tsemppiä myös sinne puolelle ruutua!:)

  http://bageingandlifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Just tälläsen kommentin halusinki saada! <3 Ton ku pitää mielessä nii motivaatiota kaivaa vaikka tyhjistä taskuista.. :D

   Poista
 4. En tajua sitä miksi heittää noin suuri asia hukkaan? Itselläni on vakava sairaus jonka vuoksi en jaksa käydä koulua täysillä jne. mutta motivaatio on kyllä kohdillaan, kunhan vain voimia riittäisi. Minultakin motivaatiotsempit kaikille niille, kenellä koulun käynti on siitä kiinni!<3 P.s Olipa kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveetä ajatella, että niin monet heittää sen mahdollisuuden menemään, mihin monella ei ole mahdollisuutta.. :( Tsemppiä ja jaksamisia sulle koulun ja sairauden kanssa! <3 Muista pitää motivaatiosta kiinni ja nauttia elämästä!

   Poista