tiistai 3. kesäkuuta 2014

Itsetehdyt välipalapatukat

IMG_0302En yleensä tuijottele sen kummemmin kaloreita saati sitten ravintoainesisältöä, vaan mutustelen huoletta menemään mitä ikinä eteeni sattuukaan. Mutta itsetehty on kuitenkin aina itsetehty. Koski se sitten leivonnaisten, ruokien tai minkä tahansa muun välistä kamppailua, on itsetehty aina se voittaja. Nykyään yritän olla hieman tarkempi siinä, mitä suuhuni pistän, sillä keho hymyilee kyllä palkinnoksi siitä. Vaikka ne kalorit mua ei kyllä edelleenkään kiinnosta.. Tänään meidän keittiössä valmistui välipalapatukoita.
IMG_0288
Itsetehdyt välipalapatukat voi rakentaa juuri sen oman kaavan mukaan ja ovat varmasti parempia vaihtoehtoja kun kaupan sokeripommit. Pieni patukka kulkee helposti mukana  vaikkapa laukussa ja tarjoaa lisäpoweria hädän yllättäessä. Mun välipalapatukat sisälsivät tänään maitoa, kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, maapähkinöitä ja rusinoita. Tällä reseptillä ei hirveän makeita pötkylöitä aikaiseksi saa, joten makean nälässä kannattaa turvautua muihin netin kätköstä löytyviin ohjeisiin tai omaan mielikuvitukseen. IMG_0274Ohjeet kahdessa kuvassa. Minä ainakin putoan kärryiltä liian pitkissä selityksissä. 1. Lämmitä maito kattilassa ja lisää haluamasi ainekset joukkoon, niin että seoksesta tulee jämäkkää. IMG_0281
2. Levitä seos tasaiseksi levyksi leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Laita noin tunnin ajaksi uuniin 130:lle asteelle. IMG_0302Valmista tuli, eikä edes suurempia leipurin lahjakkuuksia vaadittu. Saisiko olla lisää syömiskelpoisia postauksia?

6 kommenttia:

  1. Kyllä kiitos lisää tälläisiä syömäkelpoisia postauksia! :> Itse en oo kyllä kovin välipalapatukoiden ystävä, koska silloin tällöin kun patukoita tulee syötyä, niin valitsen juurikin sen monen sadan kalorimääräisen Fazerin suklaapatukan. Nämä vaikuttavat kuitenkin erittäin helppotekoisilta, eikä kuulosta kovin aikaa vieviltä, plus ainekset löytyy aina kaapista, joten täytyy ehdottomasti kokeilla! Voisivat jopa maistua mullekkin, kun ei ole suklaapatukkaa vieressä tarjolla!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja lisätä vaikka jotain vähän makeampaa joukkoon niin eiköhän ala maistua! Eipä noitten tekemisessä aikaa vienyt kuin tunnin uunireissu ja senkin ajan voi käyttää johonkin ihan muuhun. Ja tälläinenkin ainaisia epäonnistumisia kokeva kokki onnistui, niin ei pitäisi vaikeaa olla! :D

      Poista
  2. Näyttää herkullisilta! Mutta muistatko vielä, kuinka paljon mitäkin ainesosaa laitoit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mitannut aineksia kovin tarkasti, enkä tarkoituksella laittanut määriä näkyville, koska patukat on helpoin tehdä oman mielen ja niiden aineksien mukaan joita kotona löytyy. Maitoa lämmitin suunnilleen puoli litraa tai vähän vähemmän. Pähkinöitä, rusinoita ja siemeniä laitoin kutakin suunnilleen kourallisen ja kaurahiutaleita sen verran, että seos oli jämäkkää.

      Poista
    2. Minkälainen koostumus lopputuloksella pitäisi olla? Kokeilin tätä helppoa ja herkullista reseptiä ensi kertaa, ja lopputulos muistutti lähinnä puurolättyä (tais ainakin mennä liikaa kaurahiutaleita...). No, joku toinen päivä uudestaan kokeiluun, kyllä minä vielä onnistun.

      Poista
  3. tässä parempi, hunajaa, maapähkinävoita + pähkinöitä sekä (rusinoita jos haluaa)

    VastaaPoista