torstai 20. marraskuuta 2014

My new phone - OnePlus


Olen varmasti tuhansia kertoja valittanut, etten saa omaan puhelimeeni instagramia. Puhelimeeni ei enää myydä hienoja kuoria, vaan se joutuu matkustamaan mukanani täysin alasti. "Otetaanko selfie? Joo tosiaan puhelimessani ei ole etukameraa." Ihana pinkki Lumiani ei ollutkaan enää niin ihana ja uusi, kuin silloin pari vuotta sitten kaupan hyllyillä. Mutta kuten varmasti tiedätte, Nokian puhelimessa pihisee henki viimeiseen asti ja se sinnittelee kaikista saamistaan kolhuista huolimatta elinvoimaisena. Enhän minä voi hyljätä toimivaa puhelintani ja vaihtaa sitä parempaan vaikka kuinka ketuttaisi. Lumiani tippui valehtelematta päivässä vähintään kerran, milloin hattuhyllyltä kiviseen lattiaan, milloin taskustani suoraan asfaltille. Eikä merkkiäkään hajoamisesta, kunnes eräänä päivänä koulussa pieni sievä metrin pudotus sai näppäinlukon hajoamaan, eikä puhelinta saanut enää normaalisti päälle. Loppujen lopuksi en pystynyt edes soittamaan tai vastaamaan kenellekään. Silloin oli aikani hankkia uusi puhelin, mutta se todellakin oli helpommin sanottu kuin tehty. Nyt itse asiaan! 
IMG_1558Olin ehtinyt jo päättää, että seuraava puhelimeni on iPhone. Miettiessäni kuitenkin eri vaihtoehtojen välillä tuskastuin, eikä loppujen lopuksi iPhone enää vakuuttanutkaan. Onneksi poikaystäväni oli hankkinut juuri uuden puhelimen ja osasi käännyttää myös minut sille tielle. Vaikka aluksi saatoinkin hieman pistää vastaan. Uusi puhelimeni on merkiltään OnePlus.
IMG_1580

Tässä vaiheessa suurimman osan pään yläpuolelle nousee kysymysmerkki. Niin nousi myös minun kun kuulin kyseisestä puhelimesta. "Ai onko tuollainenkin merkki olemassa?" Puhelimen idea onkin nimenomaan siinä, että se tarjoaa samanlaiset ominaisuudet kuin muutkin nykyajan älypuhelimet, mutta vain puolet halvemmalla. Siinä missä tuhlaan helposti 600-700 euroa uusimpaan iPhoneen tai Samsungiin saan OnePlussan 300 eurolla. On hämmästyttävää miten paljon merkki maksaa. IMG_1569Ettei kaikki menisi kuitenkaan liian helpoksi, puhelimen saamiseksi pitää hankkia kutsu ja tietyn ajan kuluessa tilata puhelin ulkomaiselta nettisivulta. Tuossa vaiheessa kuitenkin luovutin ohjakset osaavan poikaystäväni käsiin, sillä en itse ymmärrä tekniikasta sen enempää kuin nettiostoksien hoitamisesta englanniksikaan. Päädyin mustaan puhelimeen, sillä en jaksanut odottaa kutsua erikseen valkoiseen. Ja mitäpä sillä värillä väliä kun kuitenkin jonkinmoinen suojakuori on hankittava sitä peittämään. Puhelin tuli muutamassa päivässä ja kuorta jouduin odottelemaan hetken pidempään. Siispä pelonsekaisin tuntein raahasin uutta jättiläismäistä puhelintani viikon ilman suojakuorta. Kerran sen onnistuin jo tiputtamaankin näyttö edeltä kivilattialle, mutta onneksi selvisin säikähdyksellä. Ainut hankala puoli mihin tähän mennessä olen törmännyt on juurikin tuo koko. Onneksi puhelimen takakuori on karhea ja se pysyy sen ansiosta kädessä kuitenkin hieman paremmin.
IMG_1615Kaiken kaikkiaan puhelin on juuri loistava minulle. Hyvälaatuiset kamerat sekä edessä, että takana ja kaikki sovellukset pelaavat vihdoinkin niinkuin pitää. Myöskin blogeja ja sähköpostia tulee seurattua kätevämmin isolta näytöltä. Mitään kovin näppärää en osaa puhelimesta sanoa, mutta menkää toki googlettamaan, jos kiinnostuitte. Halusin vain kertoa, että vihdoinkin olen siirtynyt uudelle aikakaudelle puhelimien valtakunnassa. Myönnetään, että halusin pikkiriikkisen myös hehkuttaa vempaimen loistavuutta. Onko teistä kukaan kuullut aiemmin kyseisestä  puhelimesta? Vaikuttaako merkki teidän puhelimien valintaan ja samalla myös kukkaroon tyhjentävästi?

6 kommenttia:

 1. Meillä koko perheellä nämä ja itse ainakin tykkään todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä on sitten oikeen oneplus-perhe! :'D Pitää kyllä suositella omiakin perheenjäseniä hankkiaan! Kiva, että sieltä löytyy muitakin tyytyväisiä kuin minä! :)

   Poista
 2. Poikaystäväni sai juurikin viikko tai kaksi takaperin samaisen phonen. Tykkää ja munkin mielestä ihan okei:) Itse tosin aion pysyä iPhonessa, oon niin merkkiuskollinen:')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs poikaystävät nyt hankkii puhelimia! :D Itse en ole iPhonea koskaan koittanut, joten en osaa sanoa siitä oikein mitään. Paitsi, että ne ovat mielestäni ulkonäöltään oikein sieviä! Ehkä minäkin jonain päivänä sorrun.. :D

   Poista