tiistai 23. joulukuuta 2014

15 facts about my Christmas

Joulu on valoa, joka pilkistää synkän syksyn jälkeen toivottaen kylmän ja lumisen talven alkaneeksi. Joulu on ollut myös lempijuhlani niin kauan kuin muistan. Halusin siksi kirjoittaa vielä jotain mun joulunviettoon liittyvää ennen huomista, joten päädyin tällaiseen faktapostaukseen. Tässä 15 faktaa mun joulusta.
Christmas Collage 1
♥ Pienenä joulu alkoi aina silloin, kun paksu lelukuvasto löytyi postilaatikosta. Selailin sitä sivujen irtoamiseen saakka ja osasin varmasti ulkoa kaikki lehden lelut. Joulupukki sai takuulla kattavat toivelistat.


En pidä mitenkään erityisesti jouluruoasta ja poikkeankin näin valtaosasta. Tottakai se kuuluu  ehdottomasti jouluun, enkä voi kuvitella syöväni muuta. Mutta mistään ähkyyn asti syömisesta ei ole kohdallani kyse. Kinkkua en voi kuitenkaan edes sietää.

 Rakastan matkustelua, mutta jouluisin en vaihtaisi Suomea mihinkään. Täällä joulupukin ja porojen maassa riittää tunnelmaa, etenkin jos maa on valkoinen.

 Aloin päästä vihille joulupukin todellisesta henkilöllisyydestä, kun tunnistin hänen syövän samaa purkkaa kuin setäni, Halusin varmistua asiasta ja yritin suostutella joulupukkia riisumaan vaatteensa kuuman sisäilman takia. Hän ei sitä tehnyt, mutta myöhemmin utelin vastauksen joulupukin olemassaoloon mummultani. 

 Koska asumme kirjaimellisesti metsän keskellä, on kai luonnollista, että joulukuusemme on aina ollut aito. En edes osaisi kuvitella joulua muovikuusen äärellä, eihän se edes tuoksu miltään.

Christmas Collage 2 En ole koskaan uskaltanut syödä joulukalenteria etukäteen. Olen tunnollisesti avannut luukut yksi kerrallaan ja oikeassa järjestyksessä.

 Pienenä joulu tiesi aina kotivideoiden kuvaamista. Rakastin esiintymistä ja viihdyinkin loistavasti kameran edessä. Kotivideot koostuu siis pääosin mun laulu- ja tanssiesityksistä. Muistan kerran suuttuneeni, kun mun upeaa (ja todella pitkää) tonttutanssia ei oltu kuvattu ollenkaan.

 Mun mielestä jouluvaloja ei voi koskaan olla liikaa ja haluaisinkin haudata talomme täysin valopeitteen alle. Suomessa se ei tosin ihan tavallista ole.

 Lahjojen avaamista on aina viivyteltävä mahdollisimman kauan. Koska meille ei käy enää joulupukki, ollaan keksitty jotain muuta. Viimeksi piilotettiin lahjat ympäri taloa ja viimeiset löytyivätkin vasta tammikuun puolella. :'D 

Rakastan jouluelokuvia! Yksin kotona - elokuvat voisi katsoa vaikka monta kertaa putkeen ja joulupukki noitarumpuineen menee jo ulkoa. Suositelkaahan mulle jotain teidän jouluelokuvalemppareitanne  tulevien päivien varalle!

Christmas Collage 3
 Herään aina jouluaattona aikaisin, että ehdin varmasti nauttia kunnolla päivästä. Ala-asteella ollessani tein jopa tarkan aikataulutetun suunnitelman päivän varalle. Nykyään pyrin suuntaamaan suunnitteluintoni jonnekin muualle.

 Mun mielestä joulun yksi kohokohta on suunnitella ja hankkia lahjoja läheisille (vaikka miespuoliset lahjottavat ovat usein hieman hankalia) Kaikken jännittävintä on nähdä lahjansaajan ilme paketin avauduttua.

 Jouluaaton aamuna en jaksa yleensä panostaa ulkonäkööni. Vedän jumpsuitin päälle, hiukset pompulalle ja jätän kasvot meikittömäksi. Sen sijaan joulusaunan jälkeen kulutan aikaa vaatteiden valitsemiseen, hiusten laittamiseen, sekä hieman juhlallisempaan meikkiin.

Mulla on ollu aina tapana ostaa jokin uusi punainen vaatekappale jouluksi. Tänä vuonna se jäi kuitenkin tekemättä. Onneksi kaapista löytyy edes jotain punaista, sillä punaiseen pukeutuminen kuuluu ehdottomasti mun jouluun.

Jo varhaisesta lapsuudestani asti joulu on ollut lempijuhlani ja sen loppuminen on tuonut mukanaan haikean olon. Tosin pienenä ryhdyin aina taistoon sen loppumista vastaan. Piilottelin joulukoristeita ja estelin joulukuusen poisviemistä viimeiseen asti.

Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua jokaiselle blogini lukijalle! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti