lauantai 6. joulukuuta 2014

Finland is beautiful

IMG_1325Muutama vuosi sitten sain joululahjaksi paketin, jonka sisältö oli hyvin mieluinen. Hypin ja kiljuin riemuissani, kun lahjapaperin alta paljastui ensimmäinen oma kamerani. Canon eos 1100D. Mulla ei ollut silloin vielä blogia, joten muutamien hassujen naamakuvien jälkeen napsin muistikortin jos toisenkin täyteen luontokuvia. Blogi tuli mukaan kuvioihin ja kamera vaihtui uudempaan. Luonnon kuvaaminen jäi vähemmällä kameran täyttyessä erilaisita kosmetiikkaputeleista ja asukuvista.
IMG_1353Muutama viikko takaperin heräsin kuitenkin kirpeään, aurinkoiseen aamuun ja tuttu ajatus hiipi mieleeni. "Tästä täytyy saada kuva!" Vedin talvitakin yöpukuni päälle ja sujautin jalkaan ensimmäiset löytämäni kengät. Taisivat olla isäni. Eihän nyt tuollainen raikas aamu saisi odottaa hetkeäkään ennen sen ikuistamista valokuviksi.
IMG_1367
Kuvat oli otettu ja ne jäivät hetkeksi muistikortille lepäämään. En osannut päättää julkaisenko niitä täällä blogissani. Blogini kuitenkin on kasvanut niistä luontokuva-ajoista eteenpäin ja tuntuisi hassulta julkaista pelkästään kuvia kotipihani puskista ja pensaista, ilman mitään järkevää sanottavaa. Tänään itsenäisyyspäivä sai minut kuitenkin miettimään, josko sittenkin...
IMG_1328Liian usein tulee harmiteltua Suomen synkkyyttä, kylmyyttä ja ties mitä. "Hyi mikä sää, äkkilähdöllä jonnekin lämpimään!" Kun taas liian harvoin tulee ajateltua näitä upeita asioita, joita Suomesta löytyy. Eipä kovin monesta muusta maasta löydy näitä valkoisen kirpeyden alleen verhoamia aamuja, jotka saa sitkeimmänkin unikeon nousemaan sängystään kameran taakse.
IMG_1330Vaikka myönnänkin olevani ylivoimaisesti kesäihminen, olen todella kiitollinen Suomen neljästä  erilaisesta vuodenajasta. Ei kesä tuntuisi samalta, jos lämpimät aurinkoiset päivät olisivat ympärivuotinen itsestäänselvyys. Kaikki Suomalaiset varmasti tietävät, miltä tuntuu nähdä ruohon vihertyvän talven jälkeen värikkäiden kukkien levittäytyessä samaa matkaa ympäri pihamaata. Miltä tuntuu kävellä pitkin tietä, jonka varrella on syksyn väreissä loistavia puita ja leijailevia lehtiä. Miltä tuntuu pyörittää lumiukko ensilumen tipahdellessa hiljaa maahan ja kävellä narsukvien hankien päällä. Se kaikki tuntuu Suomelta!
IMG_1356Voisin jatkaa kirjoitustani Suomesta loputtomiin, mutta välttyäksemme maratoonipostaukselta jätän sen tähän. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Ainakin minä olen ylpeä suomalaisuudestani! Mitä mieltä olette tästä vähän erilaisesta postauksesta, ja ennen kaikkea, Suomesta?


2 kommenttia:

  1. oii niin ihana toi eka kuva! mikä kamera sulla on nykyään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :> Ja mulla on nyt Canon eos 600D :)

      Poista