keskiviikko 31. joulukuuta 2014

My year 2014

Year Collage 1
Vuoden viimeinen päivä on nyt käsillä, joten pieni kurkistus kuluneisiin päiviin on ajankohtainen. Aloitetaampa ihan alusta.

Tammikuu  -  Joululoma loppui ja paluu koulun penkeille koitti. Mun jakso oli melko täysi, mutta jostain kumman syystä vuoden alussa jaksaa ahertaa tavallista enemmän. Vanhojentanssitreenit alkoivat ja olin heti ensimmäisen tunnin jälkeen kauhuissani ja hieman epätoivoisin mielin. Paritanssi kun ei ole mitään lempipuuhaani. Pian aloin kuitenkin tottua puuhaan ja selvisin kunnialla loppuun saakka. Tammikuussa aloitin myös työn vesijumpan ohjaajana ja räpsin kuvia valokuvausta käsittelevää kuvaamataidon kurssia varten.


Helmikuu -  Helmikuun alku meni vanhojentassihuumassa. Viimeisiä harjotuksia, kenkäongelmia, meikin suunnittelua ja jännitystä. Poikaystäväni vietti penkkaripäiväänsä vihreässä puvussa ja lähti lukulomalle risteilyn kautta. Seuraavana päivänä koitti mun wanhat, joita hän ei siis päässyt katsomaan. Vanhojentanssit oli hetkessä ohi ja jatkojen kautta päivä pulkassa. Aloitin lukemaan terveystiedon kirjoituksiin.

Maaliskuu  -  Aloitin kirjoitukset hieman kokeilumielessä maaliskuussa ollessani siis vasta lukion toisella luokalla. Aineena oli terveystieto. Myöhemmin, suuremman kirjoitusurakan edessä, on paljon itsevarmempi olo kun on jo päässyt kokeilemaan tositoimia. Mulla on aina ollut sellainen kuva, että kirjoituksiin luetaan ihan älyttömän paljon. Luin kuitenkin terveystiedon kirjoituksiin vähän niin ja näin. "Jaahas aiheena on syöpä, heh, tuttu sana joten skipataan." En stressannut juurikaan ja hyvät tuloksethan sieltä tuli, L nimittäin. Maaliskuussa tuli myös täyteen vuosi seurustelua valtsun kanssa.

Huhtikuu -  Koulun suhteen huhtikuu alkoi myös ahkeralla fiiliksellä ja etenkin ruotsin kanssa koin kerrankin onnistumisen tunteita. Lomailin kuitenkin viikon koulusta ja siinä vaiheessa motivaatio pääsi hieman karkuteille. Viikko vietettiin Ylläksellä sukulaisten, äidin, veljen ja poikaystäväni kanssa.  En ollut käynyt Ylläksellä aikaisemmin ja suuremmista laskettelukeskuksista vain Ruka oli aikaisemmin tuttu. Olen aina luullut osaavani lasketella, mutta isot rinteet ja oikeasti taitava lasketteluseurani oli isku vasten kasvojani. Olin aivan hukassa suksieni kanssa.

Year Collage 2Toukokuu -  Toukokuussa juhlin isäni syntymäpäiviä ja vappua. Olin kesätunnelmissa ja vietin kaiken mahdollisen ajan ulkona lämpimässä. Elämä oli ihana! Juuri muuta en edes muista toukokuusta.

Kesäkuu -  Kesäkuu ja sen myötä myös kesäloma alkoi poikaystäväni ylioppilasjuhlilla. Kesäloma kuitenkin loppui ennen kuin se ehti alkaakaan, sillä kävin kesälukiossa kaksi ruotsin kurssia syksyn kirjoituksia silmällä pitäen. Kaksi ensimmäistä kesäkuun viikkoa olikin täysipitkiä koulupäiviä, pelkkää ruotsia opiskellen. Kesälukion jälkeen luulin lomailevan loppukesän, koska kesätöihin pääsystä ei ollut kuulunut. Juhlittiin veljeni rippijuhlia ja lähdettiin Valtterin kanssa viikoksi  mökille.

Heinäkuu - Viikon mökkiloman aikana sain yllättävän tekstiviestin. Olin päässyt kesätöihin ja työt alkaisivat pian. Majottauduin pariksi viikoksi valtsun kotiin, sillä pääsin töihin sieltä paljon helpommin. Työpaikkani löytyi kehitysvammaisten parista. Viikon mökkilomamme oli ollut kylmä, mutta haaveiltu uusintareissu ei töiden takia onnistunutkaan. Lämpöä rupesi kuitenkin pian riittämään, työt loppuivat ja muutaman päivän vietin vain aurinkoa ottaen. Autoin myös hyvää ystävääni muuttopuuhissa ja vietin päivän Vaasan Tropiclandiassa. Solar Sound - festareillakin tuli käytyä valtsun kanssa ihastelemassa suloista Innaa. Myös blogiyhteistyö Estrellan kanssa osui heinäkuulle.

Elokuu - Elokuussa vaihdoin huoneeni vaaleampaan ja olen edelleen tyytyväinen tähän ratkaisuun. Viimeisiä lomapäiviä vieteltiin Powerparkissa ja shoppailureissulla valtsun kanssa. Aloitin lukion viimeisen vuoden ja kertailin ruotsin kirjoituksiin. Kiirettä piti ja kirjoitukset pyörivät mielessä paljon useammin kuin aikaisemmalla kirjoituskerrallani.

Year Collage 3Syyskuu -  Syyskuussa kirjoitukset alkoivat todella stressaamaan. Ruotsin yo-kuuntelu oli pahempi kuin osasin pelätä ja sen jälkeen olo oli todella epäonnistunut. Olin kuitenkin käynyt kesälukiota ja kuunnellut niin paljon ruotsia, että se oli alkanut tuntua jo helpolta. Myöskin kirjallinen osuus oli mielestäni aikaisempia vuosia pahempi. Näin sanoi myös opettajani. Olin tyytyväinen tuloksiin vaikka jälkikäteen tutut fiilikset nousevat pintaan "olisin pystynyt parempaankin." Kirjoitusten jälkeen unohdin koulujutut loppukuukaudeksi ja keskityin kivempiin asioihin.

Lokakuu - Lokakuussa matkakuume alkoi olla todella korkealla. Mielessä pyöri päivittäin haaveet lämpimistä rannoista ja aurinkoisista päivistä. Selailtiin useaan otteeseen matkatoimistojen sivuja. Lopulta päädyttiin kahdestaan äitini kanssa Turkin Alanyaan, jossa vietimme rentouttavan loman. Lokakuu ei kuitenkaan ollut kokonaan täynnä iloa, sillä lemmikkikanimme katosi mystisesti ulkoaitauksestaan. Kani on onnistunut aikaisemminkin karkaamaan häkistään, mutta merkit siitä ovat olleet hyvin selvät ja jänö on löytynyt aina parin metrin päästä odottamasta omistajiaan. Nyt mitään mahdollisuuksia karkaamiselle eikä juuri millekkään muulle katoamistavalle ollut. En vaan ymmärrä. Hyvästit olivat kuitenkin lopulliset.

Marraskuu -  Pidin meillä halloween juhlat, jotka onnistuivat mielestäni paremmin kuin hyvin. Kammottavia herkkuja, jännittäviä elokuvia ja ennen kaikkea hyvä seura. Hankin vihdoin itselleni uuden puhelimen, joka on vuoden ehdottomasti parhain ostos! Tein myös blogilleni facebook - sivut. Käy tykkäämässä, ellet ole vielä sitä tehnyt ja pysyt kärryillä postaamisistani! Marraskuussa nousuun lähti myös joulufiilis!

Joulukuu - Joulukuu, yksi lempikuukausistani. Se sisälsi tietenkin paljon jouluun liittyviä juttuja. Lahjojen ostamista, pikkujoulun viettoa, kynttilöitä ja piparkakkujen leivontaa. Se sisälsi myöskin 18-vuotis syntymäpäiväni ja sitä myöden myös ramppaamista ajotunneilla. Teoriakoe ja ajokoe tietenkin joulukuun jännittävimpinä osina.

Näiden muistojen myötä kohti tulevaa
Onnellista uutta vuotta 2015!

6 kommenttia:

 1. Sulla on ollut kiva vuos!! Ja ääh miten ihanii kuvii :o ♥ Hyvää uutta vuotta sinnekkin!:) ~Camilla~

  VastaaPoista
 2. Kiva vuosi sulla:) ja nuo kuvat on aivan ihania!

  VastaaPoista
 3. Heh, oon lukenu tätä sun blogia vasta aika vähä aikaa, joten oon koko ajan luullu, että oot lukiossa kakkosella! :D nyt kuitenki sivistyin :D
  Mut joo, hyvää uutta vuotta sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Mutta et luultavasti ole ensimmäinen, koska olen syntynyt niin loppuvuodesta, että ikä saattaa hämätä. Jos olisin syntynyt pari päivää myöhemmin olisin juurikin tuolla lukion kakkosella nyt. Hyvä kuitenkin että tietosi päivittyivät oikeisiin! :'D

   Poista