perjantai 20. helmikuuta 2015

Testissä | Konjac Sponge

IMG_4336Konjac sponge. Tästä ihmesienestä on ollut blogimaailmassa juttua useampaankin kertaan. Ainakin minä olen törmännyt vain ja ainoastaan positiivisiin, jopa ylistäviin, mielipiteisiin kyseistä sientä kohtaan. Minä, joka vielä alle 18- vuotiaana koin netistä tilaamisen ylitsepääsemättömän vaivalloiseksi puuhaksi, tyydyin odottamaan. Ehkäpä sienet rantautuisivat joskus myös tännekin päin maailmaa ja Suomea. Niin onneksi kävikin.
IMG_4343
Sain nimittäin Kauneusstudio Ilmeeltä testiin Konjac spongen ja rutkasti informaatiota sen käytöstä ja vaikutuksista. Konjac-sieni on valmistettu konjac-kasvin juuresta ja se on siis luonnollinen, biohajoava ja väriaineeton vaihtoehto kasvojen puhdistukseen. Sieni kuorii hellävaraisesti ihoa syväpuhdistaen ja jättäen suojaavan kalvon sen pinnalle. Lopputuloksesta luvataan pehmeämpi ja kirkkaampi jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Oma sieneni (laventeli) on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle, mutta myös muunlaisille ihotyypeille on tarjolla omansa. Aikamoiselta kuulostaa, mutta onko sieni sitä käytännössä?
IMG_3909Omat kokemukseni sienestä ovat ainakin todella hyvät reilun viikon käytön jälkeen. Koska Konjac-sieni on kuoriva, pelkäsin sen saavan ihoni punoittamaan ja kärsimään. Niin ei ole ainakaan vielä käynyt, vaikka ihoni varsinkin poskien kohdalta on melko herkkää. Kasvojen pesu sienen kanssa on helppoa ja miellyttävää - sieni tuntuu iholla kivalta. Mulla ainakin tulee kasvoille välittömästi paljon raikkaampi olo. Ehkä siihen vaikuttaa jo pelkkä ajatuskin siitä, että on jotain tehokeinoja käytössään tavallisen lontraamisen sijaan. Sienen kanssa voi käyttää myös puhdistusaineita, mutta varsinkin meikittömiä kasvoja voi puhdistaa sienen avulla myös ilman.
IMG_3920Käyttöohjeet ovat melko yksinkertaiset. Sieni kostutetaan lämpimällä vedellä, jolloin se paisuu hieman ja muuttuu pehmeämmäksi. Sitten pyörivin liikkein puhdistetaan kasvot, joko puhdistusaineen kanssa tai ilman. Sieni puristellaan kuivaksi ja ripustetaan kuivumaan, jolloin se pikkuhiljaa palautuu takaisin kovaksi möykyksi. Tadaa! 
IMG_3923Konjac-sienen käyttöikä on 2-3 kuukautta, joten noin 8,90 euron hinta ei tunnu lainkaan suurelta. Täällä ainakin yksi, jonka ihonhoitorutiinit ovat päässeet aivan uuteen nousuun tämän keksinnön ansioista. Jos halajat Konjac-sientä itsellesi kannattaa kipaista Kauneusstudio Ilmeessä tai etsiskellä netistä.

Onko teillä kokemuksia Konjac-sienestä? 

5 kommenttia:

 1. Jännä, että se lupaa jättää "suiojaavan" kalvon! o.O Yleensä kosmetiikkatuiotteissa pyritään välttämään näitä kalvoja sillä ne tukkii ihohuokoset ja sitärattaa. Mutta mun täytyy silti ite kokeilla tätä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En maininnut että kalvo on kolloidinen. Sillä saattaa olla vaikutuksensa läpäisevyyden kannalta? En kyllä pidä ajatuksesta, että kosmetiikkatuote tukkisi ihohuokoset! Kannattaa kyllä silti ehdottomasti testata tätä joskus! :)

   Poista
  2. Sienestä ei jää mitään ylimääräistä kalvoa iholle, kuten esim. silikoneistä jää. Suojaavalla kalvolla tarkoitetaan ihon omaa suojavaippaa eli hydrolipidikalvoa, jonka sieni siis jättää iholle. Jotkut voimakkaat puhdistusaineet voivat pestä sen pois. =) T: Katriina Ilmeestä

   Poista
 2. Ei vitsi mikä "ihmesieni" ! :o Nykyään tulee tosi vähän oltua koneella, eikä paljoa maailman asioista tai uudistuksista oo enää selvillä, enkä myöskään oo ihan selvillä enää kaikista uusista kauneusjutuista. Onneks on olemassa eräs bloggaaja-Julia, joka mainostaa tälläisille Konjac-sienestä tuntemattomille, sienen ihmevaikutuksia! :D Niin, vaikka kuinka kiire olis niin ehtiihän aina hyviä blogeja lueskella! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon seurannut ilmeisesti niin paljon kosmetiikkablogeja, että tähän on tullut törmättyä aikaisemminkin! Mutta eipä näitä ihmesieniä tule välttämättä huomattua, jos ei vartavasten kahmi tietoa erilaisista kosmetiikka- ja kauneustuotteista niinkuin mun tulee tehtyä! Mullakin on ollut aika kiireistä kirjoituksiin lukemisen kanssa, mutta yritän tulla aina välillä huilaamaan tänne blogimaailmaan hetkeksi! :D Tsemppiä kiireiden kanssa!

   Poista