maanantai 11. toukokuuta 2015

Mitä lahjaksi ylioppilaalle?

Yksi ihana lukijani ehdotti, että tekisin postauksen iteseni ja kaikkien muidenkin ylioppilaiden puolesta ja valottaisin maailmalle, mitä ylioppilaat oikeasti tahtovat saada lahjaksi. Ylioppilasjuhlat koittaavat jo tämän kuun lopulla, joten varmasti siellä moni jo pähkkäilee lahjaideoiden kanssa. Tein ennen postauksen toetuttamista pienen gallup-kyselyn ylioppilaaksi pääseville ystävilleni ja varmistin, millä linjalla he olivat lahjatoiveidensa suhteen. Aika samanlaisia vastauksia sieltä tuli kerta toisensa jälkeen!
Yolahja Collage 2.2 Raha on kieltämättä eniten toivottu lahja! Hankit lahjaa sitten tytölle tai pojalle, tutulle tai hieman tuntemattomammalle, raha on varma valinta!
Jos pelkän rahan antaminen tuntuu tylsältä, mutta et tiedä mitä muutakaan voisit antaa,  lahjakortti on hyvä vaihtoehto! Lahjan saaja voi itse päättää miten lahjakorttinsa käyttää, mutta olet kuitenkin selvästi miettinyt häntä valitsemalla liikkeen, johon lahjakortti käy.
 Todella moni toivoo saavansa ylioppilaslahjaksi kattiloita, paistinpannuja, aterimia ja astioita. Tällaisia asioita, joita tarvitsee sitten kun muuttaa omaan asuntoon. Poikia ei tosin kuulemma astiat sun muut kiinnostaneet, mutta kyllähän niiden hankkiminen tulee useammalle heistäkin eteen. Kannattaa kuitenkin ottaa selville millaisia astioita ylioppilas haluaa, sillä useat ovat hyvin tarkkoja sen suhteen!
 Ystäväni lisäsi, että myös elektroniikkaa (puuttuu kollaasista) toivotaan paljon. Tälläisiä toivottuja elektroniikkatuotteita ovat esimerkiksi kiharrin, pienet kodinkoneet (monitoimikone, leivänpaahdin, sähkövatkain..), kännykkä ja tietokone.
 Tyylikkäät pyyhe- ja lakanasetit ovat myös tarpeellisia ja hyviä lahjaideoita.
 Poikaystävälle sopiva lahja voi olla esimerkiksi koru tai rannekello. Itse ostin Valtterille ylioppilaslahjaksi laatallisen rannekorun, johon kaiverrutin päivänmäärän ja hänen nimensä. Mun mielestä olisi hieman outoa viedä poikaystävälle kattiloita sun muuta, mutta jokainen tyylillään!
 Myös tytöt toivovat koruja, kunhan tiedät edes suunnilleen minkälainen korumaku hänellä on.  
 Kaverille saattaisin ostaa esimerkiksi hajuveden, hieman arvokkaamman kosmetiikkatuotteen tai muun vähän rennomman lahjan.
Yolahja Collage 1.2 Tietty munkin ensimmäinen lahjatoive on raha, mutta toisaalta toivon myös muunlaisia lahjoja. Raha kuitenkin kuluu helposti "ilmaan" ja sillä tulee ostettua bensaa sun muuta katoavaa. Niihin oikeasti tarpeellisiin tavaroihin ei välttämättä malta itse panostaa kovinkaan paljon. Esimerkiksi en ole koskaan malttanut ostaa itselleni muumimukia, vaikka pidänkin niistä paljon.
 Seuraavana toiveenani on siis muumimukit ja -kulhot! Niitä multa löytyy jo muutama ennestäänkin, joten siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 Myös kattilat, paistinpannut ja muut tarpeelliset jutut ilahduttaa!
 Yhtenä toiveenani voisi olla jotku kauniit Iittalan viinilasit! Ne varmasti jäisi muuten omalla ostoslistallani johonkin todella kauas ja joutuisin tarjoamaan viinit tarvittaessa sitten vaan muumimukeista! :D
 Hopeiset korut, etenkin sormukset, rannekorut ja korvikset ovat myös kivoja lahjoja.
 Harrastuksiin liittyvät lahjat ovat aina todella tarpeellisia ja oma ykkösharrastukseni tietenkin pyörii kameran ympärillä. Voisin siis kuvitella esimerkiksi pyytäväni vanhemmilta jotain kameraan liittyvää.

Täytyy vielä sanoa, että lahjat eivät todellakaan ole se tärkein ja välttämättömin asia ja ylioppilasjuhlista on mielestäni tullut ehkä liiaksikin materiaalin ympärillä pyöriviä. Eli toisinsanoen tulen hyvin onnelliseksi ihan vain siitä, että ihmiset vaivautuvat onnittelemaan. Siksi tuntui hieman pinnalliselta kirjoitella tänne pelkästään asioita, joita ylioppilaat haluaisivat saada. Toivottavasti tästä postauksesta oli kuitenkin apua edes jollekin!  

8 kommenttia:

 1. Voivitsit, oli kyllä avulias postaus sinänsä, että sain muumimukeista nyt lisäidean poikaystäväni lahjaan... :D Hierontalahjakortin ajattelin hälle ostaa, kun tiedän että on hieronnan tarpeessa, mutta nyt alkoi vähän ajatus liikkua tuonne astiasuunnalle sen verran, että jos löydän jonkun kivan kokislasin tai muun, niin voisin sellaisen nappaista ekstraksi... Pitääpä kierrellä ;) Lahjan miettiminen oli kyllä hankalaa, kun jotenkin mulla on itsellä päässä sellanen pinttymä, että ylppärilahjan kuitenki pitäs olla vähän sellanen "sivistyneempi", eikä mikään t-paita+suklaalevy yms. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva, että tästä oli sulle edes jotain apua! ♥ Poikaystävän lahjominen on kyllä melko haastvaa varsinkin just kun haluais ostaa jotain "sivistyneempä" haha! :D Hierontalahjakortti on ihan älyttömän hyvä idea ja just joku kiva lasi siihen päälle niin kuulostaa jo aika täydelliseltä! :'D

   Poista
 2. Nämä on kyllä hyviä lahjaideoita, itse ainakin ylppärilahjaksi sain rahaa ja tarvittavia tavaroita:) ja kivoja lahjoja oot itelles toivotanut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Just jotain tarpeellista on kiva saada!

   Poista
 3. Tää oli kiva postaus, sain itsekkin vähän ideoita mitä vastata kun on tullut jo aika paljon ihmisiä kyselemään mitä toivon enkä oo yhtään tiennyt :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva että tykkäsit! <3 Muistan kun multa kyseltiin ennen rippijuhlia, että minkälaisia astioita esimerkiksi kerään enkä osannut vastata kysyjille oikeastaan yhtään mitään. Nyt oon vähän paremmin miettinyt toiveeni valmiiksi! :D

   Poista
 4. Ensinäkin kiitos!♥ Olen otettu ja kiitollinen, että huomioit tällä lailla postaustoiveeni ja käytit kallista aikaasi lukijasi toivoman postauksen tekemistä varten! Hienoa työtä bloggaajalta! :-)

  Varmasti lahjat eivät ole se ykkösjuttu, mutta uskon että kolme vuotta vaikka sitten siellä lukiossa ahkeroinut tyyppi ei pistäis pahaks, jos häntä jollain kivalla tavalla muistettaisiin juhlapäivänä! ;-D Itsekin haluaa lahjalla päivänsankaria muistaa, mutta aina tulee se sama vanha kysymys että millä? Raha, sen tietää omastakin kokemuksesta, että se nyt on nappivalinta aina, mutta tietää myös senkin, että yhtä nopeesti se katoaa, miten nopeasti se on saanutkaan. Joten olis kiva muistaa just sillä lailla, että se säilys vaikka useammankin hetken. Mun mielestä sellasta turhaa "tilpehööriä" tai krääsää on turha antaa lahjaksi, sillä kaatopaikalle sellaset päätyy jos ei miellytä makua. Laadukkaat sisustusjutut tai sellaset neutraalit joka kotiin sopivat jutut asia erikseen! ;-) Sitten kun ylioppilaalle hankkii lahjaa, niin se hankitaan vähän eri fiiliksellä kun vaikka synttärilahja joten mietyttää varmasti monia juhlavieraita. Oli tosi kiva tietää, että mitkä kaikki käytännölliset ja tarpeelliset jutut vois miellyttää lahjan saajaa. Joten kiitos tälläisestä kivasta pään selvityksestä. Tämän postauksen avulla on kivempi kävellä lahjaa hankkimaan kun tietää jo oikeastaan, mitä mennä hakemaan! :-D Sun noi omat toiveet oli kans tosi kivoja, ja miten oikeesti pojille/miehille lahjan hankkiminen voikaan olla aina yhtä vaikeaa.. :-D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! <3 Tottakai toteutan aina kaikki postaustoiveet jos vain osaan ja pystyn! Lukijathan sen osaa parhaiten kertoa, että mikä heitä kiinnostaa!

   Onhan se kieltämättä kiva, että muistetaan lukiossa ahkeroinnin jälkeen jollain! Ja tottakai itsekin aina haluaa muistaa muita, kunhan vaan keksii sopivan lahjaidean. Pojat ovat kyllä älyttömän vaikeita lahjottavia! Jo tavallisen synttärilahjan ostaminen on vaikeaa, niin voi huhhuh sentään kun kyseessä on yo-lahja ja vaihtoehtoja joutuu karsia entisestään. Onneksi mulla kävi tuuri ja valtsu tykkää koruista, joten pystyin ostamaan hänelle sellaisen. Monet miehet ei käytä koskaan koruja ja jos ei kattilat sun muutakaan kiinnosta niin siinä alkaa kyllä olemaan pulassa. Poikaystävälle olisi jotenkin outoa antaa vain rahaa. :D Tyttöjenkin lahjominen yopäivänä on toisaalta vaikeaa siinä mielessä, että he ovat yleensä tosi tarkkoja astioiden teemoista ja sellaisesta! :D

   Poista