sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Monikäyttöinen arganöljy

IMG_5705Arganöljy on jo hetken ollut suosittua kauneudenhoidossa, ikäänkuin taikasana, joka saa ainakin minut ostamaan tuotteen kuin tuotteen. Arganöljyä sisältävä shampoot, hoitoaineet, käsirasvat... Kyllä kiitos! Nyt sain Berber Argan Oililta kokeiltavaksi 100% luonnonmukaisen arganöljyn ja lähdin testaamaan sen käyttömahdollisuuksia kauneudenhoidossa. Viimeisen puolen vuoden aikana olen alkanut arvostamaan luonnontuotteita entistä enemmän, sillä luonnon ihmeaineilla voi saada todella vakuuttavia tuloksia terveellisesti!

Tietoa arganöljyn sisällöstä:
♥ Tyydyttymättömät rasvahapot : Korjaa solukalvoja ja auttavat tulehduksiin.
 E- vitamiini : Kosteuttaa ja pehmentää ihoa, sekä estää soluja vanhenemasta, vähentää arpia.
♥ Skvaleeni : Tappaa bakteereita ja parantaa. Pääsee syvemmällä kuin muut öljyt ja auttaa esimerkiksi ihoärsytykseen.
♥ Phytostereolsi : Suojaa ihon kollageenia.
 Kasviyhdisteet : Suojaavat vapailta radikaaleilta.
IMG_5741
Tehohoito hiuksille - Arganöljyä voi hyödyntää hiustenhoidossa monella eri tavalla! Mun hiuksien ongelmakohta on kuivat, katkeilevat ja hauraat latvat, joten niiden kosteuttaminen on mun hiustenhoidon ykkösjuttu. Levitin pesun jälkeen pari pisaraa öljyä hiusten latvoihin ja tuote kyllä todellakin tuntui elvyttävän niitä tehokkaasti! Kuvassa on hiukseni yhden käyttökerran jälkeen.

Arganöljyä suositellaan myös hiuspohjalle, joka vastaanottaa hoitavia ainesosia. Hiusjuuret ovat kauniiden ja terveiden hiuksien perusta, joten tästä on varmasti hyötyä upean letin saavuttamisessa! Arganöljyä hierotaan siis pesun jälkeen pieni määrä hiuspohjaan, eikä huuhdella pois. Minusta tuntuu, että hiukseni jäävät likaisiksi tälläisen käsittelyn jälkeen, joten taidan kokeilla tämän sijaan tehdä n. 30 min tehohoitoja, jonka jälkeen pesen öljyn pois. Tai vaihtoehtoisesti lisään pari pisaraa pesun yhteydessä shampoon sekaan.

IMG_5719 Kuorinta - Arganöljyä voi käyttää itsetehdyissä kuorinta-aineissa, joita voi käyttää ihan koko kropalle! Meiltä ei löytynyt ruokosokeria, joten tein helpon DIY - kuorinta-aineen tavallisesta valkoisesta sokerista ja pienestä määrästä arganöljyä. Kuorin tällä kädet, jalanpohjat ja kasvot hellästi ja lopputulos oli pehmeä! Kuorinta poistaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, jonka jälkeen arganöljy imeytyy tehokkaasti ihoon.

Arganöljyä voi käyttää monenlaisessa muussa DIY - kosmetiikassa ainesosana. Vain mielikuvitus on rajana!
IMG_5727
Ihon kosteutus - Arganöljy toimii ihon kosteutuksessa ihan sellaisenaan. Itse tipautin pari tippaa öljyä käsilleni ja huolehdin siitä, että myös geelikynsien jäljiltä huonossa kunnossa olevat kynsinauhat saivat oman osansa. Öljy imeytyy nopeasti, joten tämä on helppo tapa kosteuttaa käsiä ja muuta ihoa. Levitin öljyä myös jalkapohjiini, jotka ovat todella kosteutuksen tarpeessa. Öljy olisi varmasti hyödyllistä myös muilla kuivilla alueilla, kuten kyynärpäissä tai auringon polttamalla iholla. Tässä arganöljyssä ei ole lisäaineita, hajusteita eikä kemiallisia aineita, joten sitä voi huoletta käyttää myös herkällä iholla.

Sanotaan, että arganöljy vähentää myös arpien ja muiden ihovirheiden näkyvyyttä, koska se sisältää runsaasti e-vitamiinia ja sillä on soluja uudistava ominaisuus. Mun kasvoista löytyy paljon finnien jättämiä pikkuruisia jälkiä, jotka häiritsee mua aika paljon. En osaa vielä sanoa, vähentääkö öljy näiden näkyvyyttä, mutta jatkan testaamista.

Käytättekö te arganöljyä kauneudenhoidossa?

Olen saanut postauksessa esiintyvän arganöljyn yhteistyön merkeissä Berber Argan Oilita, jonka facebook -sivuille pääsee tästä linkistä.
2 kommenttia:

  1. Täällä yksi joka käyttää ahkerasti argan öljyä :)! se on parasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiva kuulla, että sieltä löytyy toinen arganöljyn käyttäjä!! <3

      Poista